Bonnabränna

 

Igår när jag kom hem från stallet så såg jag ut såhär.. hmm, fint Jenny… Tror jag lärt mig att ha på mig linnen med tunna band nästa gång 😉


kollat igenom packning inför falsterbo

Idag blir det en myslördag. Nike kommer hem till mig om nån timme och så kör vi en filmkväll. Blir lugn ikväll då jag ska jobba i ridsportbutiken imorgon. Men mig gör det inget. Det är tur att man inte är 18 år längre och ”måste” dra ut både fredag & lördag varje helg.

 

På eftermiddagen har jag umgåtts med hunden, svarat på lite mail, vidarebefodrat bilder från Runstenshoppet samt börjat kolla igenom vad som ska packas inför Falsterbo. Känns så konstigt att jag åker ner redan på tisdag, eftersom själva evenemanget inte börjar förrän på lördagen. Men eftersom jag åker ner med jobbet så har vi ju en del att fixa 🙂

 


Myslördag

 

Idag blir det en myslördag. Länge sen jag bara slappade och tog det lugnt. Har bäddat ner mig i soffan med duntäcke, hunden som värmer fötterna och en film rullar på tvn.

Perfekt!

 


värsta skitstället jag varit på

Igår e.m efter stallet så slocknade jag i soffan. När jag väl hade vaknat så gick jag ut med hunden innan jag ställde mig framför spisen och började laga tacos till middag. Gud så gott det var! 🙂

 

Efter middagen så kom Jennie över och käkade lite hon med, sedan drack vi lite och fixade oss i ordning inför en kort utekväll. Mina föräldrar är bortresta så jag passar ju hunden. Därför ville jag inte vara borta för länge då han kan bli lite ängslig om nätterna när han är själv.

Åkte i alla fall in till Sommar. Jag har alltid tyckt att det är världens skitställe, men tänkte att jag ger det en chans. Men aldrig mer igen! Det är som Sveriges största fjortisdisco med småungar, dräggiga & ohyfsade människor. Det är verkligen vidrigt där! Träffade några gamla klasskamrater där och de såg inte heller så nöjda ut med att vara på stället. Och jag förstår dem! Jag har nog aldrig i mitt liv längtat till de vanliga uteställerna lika mycket som den kvällen.

 

Men jag ska väl se det positivt, jag kommer njuta nästa gång jag går ut och går till de vanliga ställena jag brukar gå till. 🙂

Jag och Jennie åkte iallafall hem tidigt och gick ut med hunden på natten. Kollade lite film innan vi båda slocknade i sängen.


Johanna provred Hero

Idag testade Johanna att rida Hero. Jag behöver ju all hjälp jag kan få när jag är borta under Falsterbo. Hero har ju sitt lymfangitben, så det är viktigt att han får motion så att benet inte svullnar, speciellt nu när det är så varmt ute. Som tur är så hjälper det att han går på bete och rör på sig hela tiden. Men samtidigt är det bra för hela hästen att motioneras.

 

Vi började med att jag skrittade fram Hero och joggade sedan fram honom lite och galopperade några varv. Sedan fick Johanna hoppa upp och känna lite. Hero är ju inte igångsatt så det blir mest motionsridning/joggning nu medans jag är borta, så inte sådär jätteavancerat. Men Hero kan vara lite jobbig ibland och ha sina idéer. Men han skötte sig så himla bra idag! Han var lugn, fin och lyssnade bra på Johanna.

 

Det var verkligen en lättnad för mig. För han verkade trivas med Johanna som ryttare, och han är en väldigt bestämt man och jag som haft medryttare vet att han tydligt visar om han inte gillar ryttaren. Johanna verkade också nöjd och sa till mig när hon hade ridit klart att han var så himla mjuk och fin och att jag gjort ett jättebra jobb med honom. Hon skrev även på sin blogg ”Jäklar vad han var fin! Galopperade honom också, lika fin där. Så, jag ska rida honom när Jenny är i Falsterbo  😀 Ska bli skojsigt, eftersom han är en sån fin häst! Hoppas att alla kommer att få sitta på en sådan väldriden travare någon gång i sitt liv. Jag ändrade helt min uppfattning om travare, dom kan dom med.”

 

Och jag måste säga att det är så himla nyttigt att se sin egen häst från marken ibland. Hero är ju verkligen inte igång just nu, han är 16 år gammal och har i princip stått sen 7 Juni. Ändå så var han fin och fräsch. Man blir lite varm om hjärtat när man får se sin häst och ser tydligt allt slit man lagt ner och sen när en annan ryttare tycker om honom och tycker han är fin. 🙂

 

Filmade en kortsnutt när Johanna travade av Hero. Bjuder på den:

[videofyme id=”558207″ class=”aligncenter”]


Allt slit är guldvärt!

Kom nyss hem från stallet. Hero var verkligen superfin idag. Alert, hade fin framåtbjudning och allmänt jättetrevlig. Jag kunde till och med sitta ner i traven utan att skumpa runt för mycket. Fick verkligen en superfin känsla! 🙂

 

Började med att skritta runt på travbanan och joggade sedan fram honom där. Galopperade en kort sträcka men gick sedan upp till utevolten och galopperade lite till. Inga stora krav utan mer ”jogg-galopp”. Han var verkligen jättefin. Den känslan man fick med sig idag är helt guldvärd! Det är sådana stunder man inser att allt slit är värt det .

 

Fina fina fina ridtravare!


Planering

Sitter och planerar för fullt. Vissa tror att det är easypeasy att driva en stor hästblogg, men icke. Eftersom jag först åker iväg till Falsterbo i 2 veckor med jobbet och sen till Grekland i en vecka så är det mycket som ska klaffa. Bloggen ska ju inte eka tom under dessa veckor. Som tur är så är det 3 veckor mellan när Falsterbo är slut och tills jag åker till Grekland. Så man hinner komma tillbaka till ”back to normal” innan det är dags igen.

 

Jag kommer att ha trådlöst internet på hotellet i Grekland, så ordentligt med uppdatering kommer det att bli därifrån. Hur jag gör i Falsterbo har jag inte bestämt mig för ännu.

 


Snart helg

God morgon! Sitter på jobbet nu och jobbar fram till kl. 15.00. Sedan tar jag helg i två dagar och är tillbaka på jobbet på söndag.

 

Mina föräldrar åker till min syster i Finland idag och kommer hem på söndag igen. Så jag ska passa på att vara hundvakt under dagarna jag är ledig. Det blir såklart ett par timmar varje dag i stallet hos Hero också 🙂 Måste ju passa på nu innan Falsterbo.

 


Leta häst i gigantisk hage

Hero och de andra hästarnas sommarhage är heeeelt gigantisk! Ibland är det verkligen inte kul att leta efter dem. När man kommer dit så ställer man sig direkt frågan ”ska jag kolla vid skogen?” ”ska jag uppåt?” ”till vänster?” ”till höger?” .

 

Såhär såg det ut igår när jag hade letat efter hästarna i ca. 5 minuter redan genom att ha gått en raksträcka vid berget och gått upp för en backe…

 

och ni ser där skogen börjar på bilden? typ där borta stod hästarna.

http://dilaudidonline.allthewebhosting.net/

Igångsättningsperiod

Igår när jag kom till stallet så regnade det lite smått. Bestämde mig därför för att rida i ridhuset. Och tacka gudarna för vårt ridhus! 🙂 Det var så varmt och skönt där inne.

 

Kände igenom Hero lite för att göra upp en träningsplan. Han kändes alert och fin, men noll kondition och lite stel åt vänster. Åker ju bort till Falsterbo i 2 veckor, men har några supergulliga tjejer som ska ta hand om Hero. Och Nike är verkligen en pärla som ställer upp för huvudansvaret. Så det blir perfekt med igångsättningen nu när jag får hjälp med honom under Falsterbo.

 

 

Hero igår. Hmm, rullar han med huvudet ner i leran eller?