Stalldag

Idag åkte jag till stallet vid 13.00. Hero har fått som en liten liten hälspricka och haltar lite pga. det så jag tvättade rent det och pysslade med honom. Han var verkligen urmysig! Det är verkligen typiskt att han vart så torr i benet medans jag var borta nu när han gick så himla fint precis innan jag åkte.  Men som tur är så läcker sånt snabbt så vi är snart igång igen.

 

Jag testade även täcket på Hero, och det är såklart en snygging klär sig i allt 😉

 


Bilder från Strömsholm

Här kommer några bilder från Strömsholm 🙂

 

 

 


RS Täcke

Igår när jag kom hem från Strömsholm så hade jag med mig denna hem. Hoppas Hero kommer vara snygg i det! 🙂

 

 


Tänk efter före

En tjej i min kurs på universitetet sa förut: ”jag har överskattat min egna förmåga. Det funkar inte att köra 100% franska, jobba 20% och sen lägga på 50% på komvux på det” och det slutade med att hon hoppade av våran kurs.

Jag som kör 100% franska på universitetsnivå, 50% på Strömsholm, 50% jobb och så egen häst på det får det att gå runt. Men inte fasen är det lätt. Några utav mina vänner och bekanta blir chockade över att jag fortfarande står på benen och inte gått in i väggen, medans andra blir chockade över att jag är så driven av mig. Medans andra inte tycker det är något speciellt för dem jobbar ju faktiskt på heltid och lite extra timmar på det.

Då känner jag lite att visst, jag har inte gått in i väggen och jag tycker att det här funkar. Men det är klart, jag kan inte vara spontan, göra något i någon timme för att sedan dra hem osv. Jag måste prioritera varenda minut i mitt liv. Varenda minut jag gör något ”onödigt” gör att jag förlorar tid på att klara igenom mitt liv just utan att gå in i väggen pga. Stress. Men folk verkar inte tänka på det sättet, jag vet inte om det kan bero på bristande erfarenhet utav samma situation, eller att dem tycker att endast ett 100% jobb är jobbigt nog?

Jag beundrar min vän Jennie något oerhört, och hon sitter lite i samma sits som mig. Heltidsstudier plus 3 jobb och pojkvän på det. Och hon är faktiskt den enda utav mina vänner som har ett liknande liv som mig, och det är skönt att någon förstår min situation. Man kan inte göra något ”bara för att” eller ”halvdant”. Ska något göras på ens ”fria tid” så ska det göras ordentligt, annars hade man kunnat stanna hemma och gjort viktigare saker som gynnar ens karriär.

Dem som är högst upp i kärriärsstegen oavsett bransch är dem som kämpat mest. Det är dem som lagt ner mest tid utav sin fritid till att utbilda sig, jobba hårdare och göra allt bättre.

Även fast jag gott och väl vet att det är ett fåtal människor i världen som har denna förmåga att ha så många bollar i luften, så finns det också en anledning till varför det finns så få väldigt framgångsrika människor, och många som aldrig riktigt nådde dit upp.

Varför jag skriver denna text här är för att jag vill stötta mina bloggläsare till att kämpa, prioritera er tid och aldrig ge upp!


Födelsedagsfirande igen

Nu ska jag kila hem till Gabbi då hon fyllde 21 år i onsdags så ska vi ut och fira henne med de andra vännerna (i onsdags var det bara hon och jag).

 

Hörs igen imorgon! 🙂


Dag 2 på Strömsholm

Idag vaknade jag runt 07.10. Gick upp och fixade till mig lite segt. Sedan gick vi ner och åt frukost med de andra tjejerna, och det vart såklart snack om hästar runt frukostbordet.

 

Efter frukosten så åkte vi ner till Röda Ridhuset. Först träffade vi Lena från Svenska Ridsportsförbundet, och sedan hade vi en lektion i foderkunskap där vi lärde oss mer om grovfoder plus började beräkna foderstater. Känns så himla skönt att ha koll på sånt nu och hur man beräknar en foderstat korrekt.

 

Lektionen slutade sedan kl. 12.30 och då var vi klara för denna gång. Tills nästa gång blir det nog väldigt intressant då vi har en del intressanta läxor.

 

 


Vårat rum på Thottska VillanLöshoppningsvideos från Strömsholm


Dagen på Strömsholm

Haft en lång och jättetrevlig dag här på Strömsholm. Vi började med att äta lunch på Markan och det första som hände var att vi sprang in i Sylve som är här för att hålla träningar.

Vi gick sedan upp till Röda Ridhuset och kollade när Sylve höll träning för Jens Fredricson och Daniel Svensson. Det var riktigt intressant och Jens första häst var sååå fin!

 

Sedan började dagens första lektion. Vi började med att gå igenom läxorna vi haft och fick tillbaka dem med betyg. Och sedan hade vi en låååång lektion om fodersmältning. Intressant tycker jag!

Efter det hade vi en kort paus, och sedan hade vi nästa lektion som var en praktisk lektion då vi löshoppade två RS hästar. Den ena, Mio, var hur söt och fin som helst. Lite äldre halvblodsexteriör men hoppade fina språng. Sen kom det en annan häst in, en mörk (minns inte namnet), men den var liiiite (läs mycket) piggare än den första. Under löshoppningen så skötte vi allt medans läraren stod och lärde oss samtidigt. Men vi kollade även på bedömningar, teknik mm.

 

Efter löshoppningen så åkte vi till pizzerian och hamnade i matkoma. Direkt efter det åkte vi till Röda Ridhuset igen för sista lektionen. Den var väldigt rolig och det vart många frågor.

 

Nu är vi på Thottska Villan. Jag bor i samma rum som Annika och Paulina. Vi har snackat häst och ska strax sova.