Travaren kan ju galoppera

Idag när jag red Hero så gick det jättebra. Jävlar vilken galopp han kan ha ibland!  Vilken kraft och power!
Han flåsade på bra och vart lagom svettig efter passet som innehöll mycket galopp i intervaller. Tränade på att han skulle hålla igång galoppen i längre sträckor och han skötte sig bra. Men man märkte på slutet att han vart trött.

Tränade även på att galoppera längst hela ridhuset på en stoooor åttvolt. Så varje gång jag kom upp i hörnet så bröt jag av till trav och fattade snabbt en ny galopp och fortsatte runt på åttvolten. Han skötte sig även då så himla bra!

Tänka sig att man har en så fin travare.


Ann-sofie Oscarsson kurs

Imorgon kommer Ann-sofie Oscarsson hit och håller kurs. Hon kommer vara här i 2 dagar. Ska bli kul och det kommer en massa folk hit, både kursdeltagare och andra.

Min kompis Veronica kommer även hit och hälsar på i helgen. Så uppdateringen kanske inte blir den bästa. Ska försöka uppdatera så gott det går, det blir iaf inlägg via mobilen.

Ska även fota lite under Annsi-kursen så ni kan få se bilder från det.


redan torsdag

Vart igång sen 7 imorse. Gick upp och fixade mig klar och åt lite frukost.
Jobbade på f.m i stallet samt pysslade med S, unghästen. Efter att jag var klar så åkte jag och J till Stenvalls för att köpa spån, 21 balar bar vi in i transporten och sen bar vi ut allt på plats här vid stallet.

Har precis ätit lunch och ligger i matkom just nu. Fy så mätt jag vart!
Lunchen slutar klockan 13.00 och då ska jag gå ut till stallet och börja fixa C, sedan ta in N och fixa henne. Ska nämligen rida henne medans J rider C.

Sen är nog klockan så pass att det är dags för mig att ta in hästarna och ge dem mat. Blir att rida Hero då. Han ska få jobba på lite extra med galoppen idag. Längre intervaller med galopp.


Hero började dumma sig igen

Så nu kom jag in på internet men såg att det är driftfel på blogg.se. typiskt är bara förnamnet..

Idag har allt gått bra under jobbdagen. Red fina N under eftermiddagen medans J red C. Efter att jag hade slutat jobba så fixade jag med Hero och fixade i ordning honom för att ta en skrittsväng. När vi väl kommit iväg så började han bråka, så som han gjort tidigare när vi ridit ut som skapat problem.
Som tur var så var Jessica i närheten så hon kom och hjälpte mig och gav mig en massa goda råd som fick mig att vinna över Hero. Skrittade runt mer och han skötte sig helt ok stundvis. Gick in i ridhuset och han gick bra.

Sedan gick jag ut igen och skrittade dit där han började bråka första gången men denna gång skötte han sig.
När vi sen gick tillbaka till ridhuset så kom det några andra ryttare och inte ville Hero då gå dit jag ville utan han ville bara efter de andra. Så då bråkade vi lite till tills jag vann. Då nöjde vi oss för dagen.

Nu får han banne mig inte börja bråka, han som skött sig så himla bra här.


Hero är också sjuk

Efter lunch mådde jag mycket bättre, men fortfarande lite seg. Vågar inte riktigt äta mycket mat, bara enkla grejer ifall att jag mår dåligt igen.

Snöat har det gjort hela dagen här, så kanske lite tur att jag är sjuk idag och inte en dag då det är fint väder.

Hero har blivit lite hängig efter vaccinationen. Tog tempen och han hade lite feber. Så jag mockade extra noga och la in lite extra halm så han kan lägga sig mjukt och vila idag om han vill.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag, ligga i soffan och vila. Ikväll ska jag ut och kolla hur Hero mår.

190687_10150174423071499_3910962_n


Sjuk..

Imorse när jag hade vaknat till så började jag få jätteont i magen. Mådde riktigt illa, så vågade inte äta något på morgonen så att det inte kommer upp på engång.

Veterinären har nu varit ute och Hero skötte sig himla bra. Så nu är han vaccinerad och klar för iår. skönt!

Har lunch nu och ska försöka få i mig lite mat.


Hero ska vaccineras idag

Godmorgon! Idag gick jag upp lite tidigare för att äta frukost och fixa. Hero ska vaccineras när veterinären kommer ut vid 08.30 idag för att kolla upp en utav hästarna.
Sen blir det en vanligt jobbdag. Så länge Hero inte har någon jättefeber eller är hängig så ska jag skritta honom i 2-3 dagar. Sen börja rida som vanigt igen. Så ska skritta runt lite på honom idag efter ja slutat jobba.

Uppdaterar mer under dagen.


Gör som jag- svara på enkäten

Andrea Gröndahl går sista året på Etologi- och djurskyddsprogrammet på SLU i Skara. Som examensarbete gör hon en enkätundersökning med titeln Hästägares kunskaper och attityder angående hästutfodring.

Syftet är att undersöka hur hästägare resonerar kring utfodring av sina hästar och val av fodermedel och mängd, hur bra deras upplevda kunskapsnivå verkar stämma överens med hur de gör, om de är intresserade av att lära sig mereller om de är nöjda som det är, vart de får sin kunskap ifrån och om de är källkritiska.

Till enkäten.


Trevligt ridpass

Vart lite ändrade planer så jag red på engång när jag var ute vid stallet och fixade. Vart först ett lösgörande och väldigt trevligt pass i ridhuset. Hero skötte sig himla fint och han vilade riktigt bra på steget. Inte det minsta stel utan väldigt pigg och alert.

Tränade på sidförande i både trav och galopp. Sidförande snett igenom från vänster till höger i galoppen gick så himla bra! Han bjöd på bra, höll igång hela sträckan, var i form och avslutade det att landa i balans i trav och behöll formen. Fina fina killen!

Däremot var han lite segare i skänkelvikningen i trav. Måste jobba på att han ska lyssna lite snabbare på mina signaler, och på lätta tryck.

Avslutade passet med att skritta runt ute på gården och även där skötte han sig riktigt bra, inge bråk.


Rolig vecka framför mig

Godmorgon. Idag är jag ledig eftersom jag jobbade i lördags. Så jag passade på att sova ut. Sov till ungefär 10.30. Gick direkt och duschade när jag vaknat och sedan gjorde jag en riktigt god frukost. Baguetter och så gjorde jag smoothie med både hallon och jordgubbar.

Kikade lite på Ponnyakuten nu på morgonen och har en heldel funderingar, men mer om detta kommer i ett annat inlägg.

Nu ska jag ut och hälsa på Hero i hagen samt mocka åt honom och fixa foder och så. Ska även skriva ner veckans träningsplanering innan jag sedan i e.m går ut och rider.

Förövrigt så tror jag att jag har en väldigt rolig vecka framför mig här på gården. I helgen kommer nämligen Ann-sofie Oscarsson hit till gården och håller kurs.