Tävla om ett schockemöhle schabrak

En ny tävling är nu startad. Tävlingspriset är ett fint brunt schockemöhle dressyr schabrak, storlek full.
Priset är sponsrat utav STOCKHOLMS HÄSTBUTIK.

Skärmavbild 2013-08-12 kl. 09.58.00

TÄVLINGSREGLER
1. Kommentera detta inlägg där du skriver att du är med och tävlar.
Ange din mailadress så vi kan kontakta dig om det är du som vinner.

2. Lägg upp bilden (som du ser har ovan) på din blogg/hemsida/bilddagbok och länka till detta inlägg (länk: http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/august/tavla-om-ett-schockemohle-schabrak.html )

Klart!

Tävlingen pågår tillomed den 24 September!

Lycka till!
Och ett stort tack till
Stockholms Hästbutik för det sponsrade priset.

TÄVLINGEN AVSLUTAD! VINNAREN KONTAKTAS SENAST MÅNDAGEN DEN 27 SEPTEMBER!


shopping idag

Kollar just nu på Fångarna på fortet. Fasiken att jag glömde kolla på det igår. Bönder från bonde söker fru var ju med!

Tänkte att jag kan visa kläderna jag köpte idag när jag var och shoppade för er som är intresserade.
Lite senare så publicerar jag tävlingen också! 🙂
Randig tröja, en rosa mössa och halsduk, ett par beige tights samt skinntights (ej lack som man använde förut)


mot stallet

Nu ska jag börja röra mig mot stallet. Får hoppas att det inte hinner börja regna innan jag kommer fram.
Jag får se om Hero får sin vilodag idag eller om jag eventuellt rider ut en liten sväng.

När jag kommer hem sen så publicerar jag ett inlägg på det jag köpte idag och sedan lite senare ikväll så startar jag upp bloggtävlingen som kommer upp här på bloggen! Hoppas ni läsare tycker det är kul att jag äntligen kommit igång med både bloggen, ridningen och bloggtävlingarna!


tröööööttt

Usch vad jag är trött idag!  Igårkväll så vart det väldigt sent i stallet. Kom inte hem fören efter 22.00 och då hade jag fått cykla hem i kolsvart mörker + dimma + kyla. Utan någon lampa elelr något på cykeln. Reflexväst hade jag tagit på mig i stallet så bilarna skulle se mig. Så en bra sak.

Nu har jag precis vaknat och ska snart ut med hunden. Sedan fixa lite grejer och efter det åka mot HC en snabbis och byta en tröja jag köpt plus kolla lite på andra saker.

Hoppas även att mitt busskort kommer hem idag då mitt nuvarande busskort går ut idag. Buhuu annars imorgon 🙁

Har du några planer för idag?


Ny bloggtävling!

Under denna vecka så kommer det en ny bloggtävling här på bloggen!
Det är ett jättefint pris från ett välkänt ridsportsmärke.

Kan du gissa vilket märke det är?

 


Bilder från tävlingen

Här kommer några bilder från tävlingen igår.
Jag är medveten om att hans träns sitter lite snett, ena hålet hade gått upp och därav satt den löst.

ekeby hopptävling 001 ekeby hopptävling 023 ekeby hopptävling 024 ekeby hopptävling 025 ekeby hopptävling 027 ekeby hopptävling 213


Heros första lokala hopptävling

Kom hem från tävlingen för väääldigt länge sedan. Men somnade som en stock efteråt.

Tävling idag gick bra.  Hero var väldigt nervös, vart lös i magen och jättetittig.  Men han skötte sig såå himla bra. Mycket bättre än förra lokaltävlingen då han vart så nervös att han drog iväg på framridningen och började kicka mot andra hästar. Det här var hans första lokala hopptävling och dessutom första lokala på utebanan och då är det mer att titta på. Exempelvis tyckte han att det var väldigt (!) konstigt att det stod transporter på travbanan. Så konstigt tyckte han att det var att han tvärnitade på ena långsidan mot travbanan för att titta. Som tur var så hade jag inte fått startsignal än.

Dagens mål: Han ska komma runt banan på något sätt. Han ska helst inte vägra, men okej om han river MAX 2 hinder.

 Men hur gick det då?

Framhoppningen: Han kändes seg men tittig. Dock så hoppade han bra, om en några gånger lite för tidigt. Tog 3 hopp på kryss, ett på räcke och 2 på oxer.

På Banan:  Som jag skrev tidigare så var han tittig och hann tvärnita engång (ej på hinder såklart) innan startsignal. Han tyckte det var konstigt med transporter på travbanan. Efter startsignal så var han väldigt duktig. Jag valde att ta det lugnt och tog ut svängarna och vägarna. Han fick bra bjudning en bit på hindrerna men saktade sedan in de sista m. för att han tittade mycket på hindrerna. Brydde mig inte så mycket eftersom jag kände att han ändå lyssnade på mig. Fick in bra svängar och bra språng. Jag kom i galopp mot hindret men han fick själv välja gångart, dvs. om han valde att bryta av till trav så var det okej då jag vet att han gör det för sitt eget bästa isåfall och klarar iallafall va att komma över.
Vi kom runt felfritt, men däremot eftersom jag red så pass lugnt och inte drev på utan tog ut svängarna och lät honom titta på hindrerna så fick vi tidsfel på 6 sekunder.

Resultat: Felfri ritt med tidsfel.  Klassen var en A-bedömning.

Jag känner mig riktigt nöjd och jag struntar i tidsfelet. Det var trots allt hans första lokala hopptävling och hans första lokala på utebana. Han skötte sig jättebra för att vara så tittig och nervös. Många sa också att han var så himla duktig som ändå var så lugn och fin fasten han var osäker. Och det håller jag helt med om. Tycker han gjorde ett superjobb som lyssnade på mig även i de stunder han verkligen inte visste om han skulle hoppa eller inte.

Linneas mamma tog jättefina bilder från idag så såfort jag fått bilderna så kommer de upp på bloggen! 🙂


Tävling imorgon

Idag har jag spenderat heeeela dagen i stallet.  Åkte dit idag vid 12.00 och kom hem nyss. 
Det vart inte mycket ridning idag utan skrittade, travade och tog en liten galopp på travbanan lite. Inge avancerat utan bara rakt fram, lite tempoväxlingar.  Men vi skrittade väldigt mycket.
Hero var dock mycket pigg och glad. Så det var kul!

Efter det när jag kom tillbaka till stallet så duschade jag Hero. Han fick både schampo i pälsen och balsam i svansen.  Så nu är han ren, och förhoppningsvis är han det imorgonbitti också.
Fixade sedan alla grejer så jag slipper stressa imorgon.

Efter det vart det 1 timmes paus då jag kunde andas ut. Sedan var klockan 17.00 och banbyggaren för imorgon kom till gården och jag hjälpte till att bygga banan. Så nu vet jag hur den går 😉

Efter det fick jag skjus hem utav supersnälla Monika. Annars skulle jag precis ha hoppat på bussen vid Ekeby typ.

Imorgon så går första start klockan 09.00. Jag startar i första klassen och har startnummer 7. Så jag är ”klar” ganska snabbt tror jag. Men ska nog iallafall stanna kvar där till lunch och kolla på alla de andra som tävlar och bara mingla runt.


Kickande i luften

Idag var jag först på Lyckås Ridsport och köpte mig två par ridhandskar.  Egentligen skulle jag bara köpa ett par nya vita då mina andra har försvunnit.  Men hittade ett par sjukt snygga vit/rosa som jag bara måste ha! Så dem kom jag hem med.

Åkte direkt från Lyckås till stallet och gick upp till ridbanan och byggde upp lite hinder som jag hoppade. Hindrena låg på 80 cm, vilket är nivån jag ska tävla i på lördag.  Hoppade några skutt och han kändes jättebra.

Dock så höll jag på att skratta på mig. Först när jag red mot ett hinder så började han skita och tappade då fokus. Så han slog i benen i bommen och efter det vart han mycket upprörd! Så när jag hoppade hindrena efter det så i själva språnget mitt över hindret så typ kickade han rakt ut för att inte nudda bommen. SÖÖÖÖTE!!
Känslan var ju helt sjuk också, som om man typ stannade till i luften, flög en meter över hindret och sen en liten kick.
Jag kunde dock inte sluta skratta och han fick en massa beröm som ändå tänkte själv på att inte nudda bommen och riva.

Hoppade några gånger i båda varven och både snett igenom samt på långsidor. När han kändes som bäst så kände jag mig nöjd så han inte tröttnade. Skrittade sedan av på travbanan.

Nu får man hoppas att han hoppar bra på lördag, och gärna att han inte nuddar bommarna. Men han kan skippa kickarna för det måste sett roligt ut 😛

10
bild från bland de första gångerna jag hoppade med Hero


Heros nya framsteg!

Jag och Hero hade en riktigt lyckad ridtur idag.  Hero är som jag tidigare nämt på bloggen, väldigt svårriden ute i skogen. Han tycker inte alls att det är kul utan bara läskigt. Vi har tränat väldigt mycket på det och det har gått bra i omgångar. I julas tog vi tillomed tag i Polishästträningar för att få honom van vid olika ”läskiga” situationer.

Idag tänkte jag då att jag skulle försöka mig ut på ridslingan då han på sistonde bråkat en del när man försökt rida ut där. Men eftersom det regnade när jag skulle rida så tänkte jag att jag bara håller mig på travbanan. Men för att komma till travbanan så måste man rida förbi gången som leder till slingan.
Så jag red med långa tyglar (skrittade fram honom) och tänkte inte direkt på att styra. Tills han helt plötsligt svänger ner själv mot slingan (kan tillägga att han brukar hoppa runt och bråka redan när man försöker svänga ner dit i vanliga fall). Så jag hängde bara på och tänkte att han själv får gå på och att jag bara kan stärka till med hjälperna om han börjar tveka sen.

Men till min förvåning så gick allt så himla bra!! Han gick bara på och visst var han lite små rädd och lät och tittade på allt. Men han tvekade aldrig utan han gick bara på. Inga tvärstopp alltså!

När vi sedan tagit oss runt halva slingan så brukar han vara så uppe i varv att han brukar iprincip dra iväg mot travbanan för att kunna gå hem. Men jag försökte med att styra honom bort från öppningen till travbanan så att han fortsatte framåt på ridslingan och han började inte bråka där heller utan gick bara på.  Snacka om nöjd ägare på hästryggen! Satt nog och log som ett fån.

Som belöning fick han en massa äpplen när vi kom hem och han fick även busa av sig i galopp på rakan som ligger på slingan.

Såå stolt över honom! 😀