Min hund Scooby är redo att flytta.

foto0135 (MMS)

Min hund Scooby är redo att flytta.


det var helt tomt!!

Igår vart det jobbet och sen var jag med Gabbi på kvällen. Sov sött under natten och vaknade imorse utvilad. Åkte till jobbet på  morgonen och kom nyss hem från jobbet. Det har varit en lååång dag! Men tiden gick sjukt fort när jag jobbade. Och än har jag inte tappat något.

När jag kom hem så märkte jag att huset börjar bli tomt (vi ska ut ur huset imorgon för då kommer städfirman) och på tisdag har vi tillgång till nya lägenheten. Gick dock upp till mitt rum som en vana och hör hur det börjar eka när jag öppnar dörren. Det enda jag såg var ett helt tomt rum. Jahapp.  Så nu får vi se vart mamma och pappa hade tänkt sig att jag skulle sova osv inatt.

Just nu sitter jag på en säng som är i vardagsrummet, glor på gossip girl, uppdaterar er lite och väntar på att få åka ut till stallet till min kära Hero. Saknar honom så!

Om jag inte uppdaterar något förens på onsdag, tro inte att jag dött. Det är antagligen bara för att vi inte fått igång internet osv i den nya lägenheten.


Hero

Förlåt ännu engång för dålig uppdatering!  Snacka om att man har ångest över det.
Men nu är alla skolarbeten inlämnade och jag har inge mer skola på 2 veckor! Så nu kommer jag ha mycket mer tid över till annat.  Dock så jobbar jag en del plus lever livet nu fram tills studenten. Men det kommer hinna bli så mycket mer häst och bloggande nu. Vilket är alldeles underbart!

Igår var jag i stallet en stund. Longerade Hero och gick en promenad med honom i skogen. Han har haft lite vätska i ena hoven som nu har spruckit lite så det kommer ut lite var och äckel. Det är väl inte det bekvämaste för honom heller. Men det är precis det här man väntat på lääänge nu. Enda sen 1 år tillbaka då han började få problem med det benet. Så det är ruskigt skönt att det kommer ut nu.  Annars mår han toppen. Pigg och glad är han! 🙂


Är just nu och shoppar med min mamma. Balk…

foto0131 (MMS)

Är just nu och shoppar med min mamma. Balklänningen är klar och lite annat inför studenten. Nu blir det att hitta en klänning till mor min till min student 🙂


Sex and the city 2 premiär idag

Oj vilken dag jag hade igår. Därav ingen uppdatering.
Började dagen med att stressa mig upp ur sängen, duscha och byta om och sedan åka in till stan för att åka till Rålis och möta upp resten från skolan.
Vi hade en trevlig dag där i parken med brändboll, kubb och lunch. Inte för att jag spelade något men jag satt där vid filtarna och snackade och hade det trevligt.

Åkte sedan direkt därifrån och hälsade på Mikaela en snabbis. Det var kul och jag har saknat den fisen!

Efter det vart klockan över 15.00 och jag var tvungen att ta bussen från Söder till Kungsträdgården för att börja fixa mig och börja jobba. Så jag jobbade från 16.45-22.30 (skulle egentligen slutat 22.00, men vart inte så) och sedan fick jag sällskap ner till centralen från en från jobbet och jag kom hem efter 00.00.  Så jag somnade rätt så snabbt.

Idag ska jag nu plugga lite innan jag ska åka in till skolan. Skola från 13-16.00 idag. Efter det så ska jag möta upp min mamma för lite shopping och dylik. Sedan klockan 21.00 ska vi på premiären för Sex And The City 2!  Som man har längtat!!


Ge mig sommar!

Kom nyss hem från stallet. Det var en kort visit där eftersom vädret stoppade mig från att rida.  Kände inte för att börja harva runt i ridhuset eftersom det dammar så mycket där, och jag ville inte heller rida ute eftersom det spöregnar. Varken jag eller Hero gillar regn.

Så istället fixade jag lite i stallet och pysslade med Hero.  Så det får bli hans vilodag nu. Även fast jag var pepp på att ta ett pass med bommar och lite cavaletti. Men jag får heltenkelt göra det någon annan dag.  Behandlade även hans ben med fodertran, så man luktar sådär mysigt fisk nu.


Inför betesutsläppet

Nu är maj månad här vilket betyder att många hästar släpps på bete eller ska förberedas för utsläpp.

Här kommer jag gå igenom viktiga frågor och andra saker som är bra att veta inför sommarbetet.

 

16.jpg

 Innan betesutsläppet

Kontrollera staket och mark. Städa upp skräp som kan ha hamnat där och se till så att staketet sitter fast ordentligt och att det går att ha el runt hela hagen. Se till så att inget nuddar stängslet, så som grenar eller växter.

Giftiga växter

Innan du släpper ut hästen i hagen så är det bra att samla ihop ett gäng och gå igenom hela hagen för att rensa bort giftiga växter och skräp. Hittar man giftiga växter så ska man omedelbart gräva och bränna upp dem. Kom ihåg att använda handskar.

En del mycket giftiga växter smakar väldigt gott för hästar när växterna har torkat ut och är döda, så lämna inte kvar några rester alls i hagen.

Om din häst blivit förgiftad så är vanliga symtom: nedsatt allmäntillstånd, diarré och balansstörningar. Vid misstanke om förgiftning bör veterinär alltid tillkallas snabbt och övriga hästar tas bort från den aktuella hagen.

Vatten

En häst dom går på bete måste ha ständigt tillgång till friskt vatten. Hästens konsumtion kan variera från så lite som fem liter om dagen till så mycket som 45 liter eller mer, beroende på hästens storlek, gräsets kvalitet och väderlek. På sommaren dricker många hästar dock mindre än på vintern eftersom gräset då är saftigare, men om hästen står på bete till sen höst så blir dem törstigare. Detta gäller dock inte alla hästar.

Drickshon bör placeras antingen längst mer stängsel eller långt ifrån det så hästen inte riskerar att bli instängd mellan stängsel och diskhon. Vattenbehållarna bör placeras så långt ifrån träd och buskar som det bara går så det inte faller ner löv och skräp i vattnet.

Att ha en bäck eller liknande som vattentillgång i hagen är aldrig säkert då vattnet kan vara förorenat även om det ser rent ut.

Skydd

Vid dåligt väder tycker hästarna om att utnyttja naturliga skydd, som t.ex klippor och kullar. De brukar också gärna ta skydd under träd för att få lite skugga i sommarvärmen. Tyvärr saknar många hagar dessa naturliga skydd, då är det bra att bygga en ligghall, vilket är det bästa skyddet mot flugor och andra insekter, och även ett suveränt vindskydd.

Vänj hästen för bete

När man släpper ut hästen på bete innebär det alltid en omställning för mag-tarmkanalen. Hästens grovtarm är väldigt känslig för snabba foderbyten, gör därför allt successivt. Annars är risken för diarré, kolik och fång stor.

Ett bra sätt att vänja hästen är att låta den gå några timmar i en hage med lite gräs under början utav våren. Om den möjligheten inte finns så kan man alltid gå med hästen och låta den beta lite varje dag, börja med endast några minuter, och sedan kan du öka tiden ju mer hästen har fått äta gräs. Man kan också plocka lite gräs och ge det när hästen vanligvis utfodras. Var dock försiktigt med hur mycket du ger!

Träckprov/avmaskning

Innan hästen ska ut på bete så är det viktigt att göra ett träckprov för att kontrollera parasitstatus. ”Kolla Masken” är enkelt att använda och finns på Apoteket. Man får oftast svar väldigt snabbt också! Alla hästar som går i samma hage bör ha gjort träckprov och ev. avmaskas innan betesutsläppet.

Tips under betestiden

  • Kontrollera din häst då och då efter t.ex sår, fästingar osv.
  • Insekter kan vara en plåga för hästen, använd en bra flugspray eller flugtäcke.
  • Se efter så hästen inte drabbas av soleksem, hjälp den isåfall!
  • Om betet börjar ”magra” eller ta slut så stödfodra gärna hästen med kraftfoder om det behövs.
  • Kontrollera staket, efter gifta växter och skräp regelbundet.

Han tvärnitade och vände på 180 grader

Snacka om att bloggen får ta smällar just nu. Alla betyg sätts nu på fredag så det är en massa plugg och annat som gäller till 110%. Fast det är ju inte bloggen som får ta smällarna, utan även ridningen, att träffa vännerna osv.  Dessutom så ska jag flytta nu i veckan, plus så jobbar jag 3 kvällar den här veckan. Så det är fullt upp!

Idag vaknade jag runt 06.30 för att fixa mig och åka till skolan. Skrev ett prov på morgonen och åkte sedan hem och pluggade, och det är det jag ska göra idag med fram tills jag ska åka till stallet på eftermiddagen.

Igår åkte jag till stallet på kvällen. Det var så himla bra väder så jag tog en uteritt med Hero längst slingan. Det var ruskigt skönt, plus att Hero skötte sig riktigt bra ute helt själv. Även fast han var riktigt nervös och spänd och gjorde en tvärnit och vänding på typ 180 grader engång när han såg en läskig buske. haha, snacka om att man har en feg häst!


Veckans planer

God Morgon! Måndag betyder en ny vecka, och nya uppdrag.
Jag hade en underbar vecka förra veckan och jag tror att denna vecka kommer bli likabra, men lugnare.

 


sista chansen

Nu är jag hemma i Stockholm igen. Eller det har jag varit nu i ett par timmar. Tog flyget hem och tror planet landade i regniga Stockholm typ 12.30.  Har legat hela dagen i sängen och kollat på beroende framkallande Jersey Shore.  Vilket jäkla program!

Efter att de tog slut så har jag nu sovit i ca. 3 timmar och ska alldeles strax ta och börja plugga lite. Sista veckan nu!  Studenten närmar sig verkligen med stormsteg!