Mitt Stallskåp

Fick en önskan utav en läsare att hon ville att jag skulle visa hur mitt stallskåp ser ut. Jag kan ju varna er att det inte är städat just nu. Jag orkar inte riktigt fixa till det just nu när våren och sommaren snart kommer och man kommer byta ut höst/vinter utrustning till vår/sommar utrustningen.

 


Snart middag!

Har precis kollat på Världscup hoppningen som gick på TV och nu kollar jag på Ponnyakuten. Ska alldeles strax äta middag. Ska bli oerhört gott eftersom jag är hungrig. Efter det tänkte jag publicera ett önskeinlägg som jag tänk publicera länge men det har inte fungerat att ladda upp bilderna.  Får hoppas att det fungerar efter midddagen.

Har du några planer för ikväll?


Gårdagen i stallet

Ja igår hände en liten ”olycka” i stallet. Först gick allting jättebra. Dressyrpasset gick fint, han var lite stel men han lyssnade oerhört bra. Han var lugn och fin i stallgången och han försökte inte få uppmärksamhet utav mig eller något. Sen dök det ett problem upp när låset till vår sadelkammare var borta. Men det löste sig snabbt.

När jag sedan skulle kvällsfodra så kom jag fram till en box som är oerhört seg och jobbig att få upp. Så jag ställde ner höpåsen för att använda båda händerna när jag skulle få upp dörren. Fick upp dörren och böjde mig ner för att ta upp höpåsen. När jag sedan skulle böja mig upp igen så smäller det!  Hästen lyckades slå upp dörren rakt på mig och en krok slog mig rakt i ansiktet.  Allt vart helt totalt svart och jag var borta i några sekunder. ”Vaknade” sedan upp och var i chock och började sedan gråta pga. smärtan. Torkade snabbt tårarna (brukar inte vara den som gråter vid olyckor) och fortsatte fodra. Kände sedan på ansiktet och kände som en stor knöl…. blod.

När jag avslutade fodringen så kom pappa och vi tog en snöboll som jag fick ha mot ansiktet. Och smärtan vill jag inte ens försöka beskriva.

Idag är det väl helt okej. Jag har fått två blåtiror som bara blir större och större. Jag kan inte le för då gör det ont och jag kan inte heller sova och ligga på den sidan där blåmärkerna är. Inte heller rynka pannan eller liknande för då gör det också oerhört ont.

Så nu är jag allt vacker inför när jag ska till Strömsholm i början utav veckan!


Sitter just…

 

Kolla varifrån!

Sitter just nu i bilen påväg till pojkvännen. Hände en liten olycka i stallet idag så jag ser ut som om jag blivit misshandlad. Berättar mer imorgon och visar bilder.


Skillnaden mellan vanlig gran och idegran?

Jag gick ut med hunden efter att jag hade kommit hem från maxi och gick då ut i skogen och plockade granris. Jag kände mig en aning töntig när jag smög runt där och bröt av grenar och la dem i en påse.
Jag fick veta utav er läsare att det var idegran som var giftig.
Och hur ser man skillnaden mellan vanlig gran och idegran då?  Hmm…

Nu ska jag ta och slappa ett litet tag här hemma innan jag drar på mig stallkläderna och åker till stallet. Bloggar igen när jag kommit hem!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kände mig tvungen att sätta in en somrig bild nu när snön smälter här i Stockholm och vi har plusgrader!


Ska gå och handla

26410_354077301498_3791908_n

 

Nu ska jag gå till Ica Maxi som ligger ungefär 3 minuter från mitt hus. Måste tanka på min mobil eftersom grejen går snart ut och sedan tänkte jag köpa något gott inför ikväll.

Har du några planer för helgen?


God Morgon

Jag sov så underbart bra inatt! Hel mysigt. Alltid härligt att vakna upp på bra humör.

Dagens planer är att ta det lugnt här hemma nu på dagen för att sent på eftermiddagen åka till stallet.
Tänkte gå upp i skogen och hämta lite granris och lägga i Hero’s hage så har han något att sysselsätta sig med. Sedan blir det dressyr och efter det (kl. 19.00) ska jag kvällsfodra.  Sedan blir det en lugn hemmakväll framför melodifestivalen tror jag.

Vet ni vad det är för sorts granris som är giftig för hästar? 
Man vill ju inte direkt ta fel. Jag är inte säker på att det är giftigt heller. Men har för mig att någon berättat för mig när jag var mindre att något sorts granris är giftigt för hästarna att äta.


Dimmig ridtur!

Nu är jag hemma från stallet. Det är helt sjukt mycket dimma ute. Jag skrittade runt halva slingan och man såg typ ingenting. Eller ja, jag såg typ absolut ingenting eftersom jag egentligen har glasögon men när jag rider så har jag inget. Så jag ser väldigt dåligt!

Ridturen var iallafall mysig. Jag plockade med mig lite gott från träden som Hero kunde äta ute i hagen sen. Han undrade dock vad jag höll på med när jag hängde hit och dit och började dra i grenar. Men han stod helt stilla och snällt. Eller ja, nästan iallafall. Engång vart han jätte skraj när grenen knäcktes så han flög upp i luften.

 


God Morgon

Jag har dock varit uppe ett tag. Har fixat lite här på bloggen. Det jag hunnit göra är att gå igenom alla inlägg i kategorin Big Hero och flyttat inlägg som funnit i den kategorin men egentligen inte borde vara där. Tillexempel lite Shopping-inlägg som ska vara i kategorin Shopping.

Jag ska fortsätta kolla igenom alla mina kategorier och flytta inlägg så att det är lättare för er att hitta specifika inlägg. Ska även till stallet om någon timme. Idag blir det uteritt på långa tyglar eller vila för Hero så att musklerna byggs upp.

Har du några planer för idag?


Min torsdagkväll

Wohoo, nästa vecka blir det Strömsholm. Roligt! Nu ska jag ta och snacka i telefon med mina kära vänner och kolla på filmen Cake som går på TV3.  Jag hoppas ni får en mysig torsdag kväll!