Ett år sen

Idag var det exakt ett år sen Chan Chan Rick dog. Det var min stallkompis Malins häst.
Jag och Veronica var i stallet en morgon då jag skulle hämta in hero från hagen. Men det slutade med att jag såg en häst för lite och hittade changen liggandes…död. Fick ringa till Veronica som var i stallet så hon fick springa ner. Ringde Malin som åkte till stallet på engång.
Det var en hemsk och regnig dag, 30 juni 2007.

Du är saknad Changen.
Vila i frid


Äntligen fick jag träffa Carro.

Idag kom Carro till stallet. Det var så underbart härligt att träffa henne utanför alla sjukhus lokaler osv. Och såklart, ute där vi hör hemma: i stallet.
Hero skoddes först och han var skit snäll idag! Det var överaskande då han brukar försöka ta livet utav hovslagaren.
Sedan fixade vi hero och jag red lite dressyr med galopparbete i ridhuset. Hero var väldigt pigg idag. Arbetade med att han skulle klara av att arbeta i galoppen på kortsidor och hörn (då han brukar sakta av pga. att de e för jobbigt), sedan på ena långsidan skulle han galoppera i kort samlad galopp och andra långsidan länga galoppen.
På långsidan där han skulle korta galoppen så galopperade han mest på stället och väntade på att jag skulle lätta på tyglarna så han kunde galoppera iväg, lr så gjorde han skänkelvikningar och lite små piruetter lr något liknande. På långsidan då han bara skulle länga galoppen vart de full ös! Så jag fick rida lite trav emellanåt för att lugna ner honom.

Efter att jag hade ridigt så spöregnade det. Så vi tre latmaskar, Jag,Jennie och Carro. Gick in i sadelkammaren, tog läsk och en sockerkaka och åt upp de. Mums!
När de slutat regna gick vi ut med Hero till sommarhagen. Sedan vart de dags att säga hej då och åka hem.
Men fan va vi måste ses snart igen!


Hovslagaren!

Idag kommer hovslagaren. dvs. min bästa kompis pappa. Han ska sko heros framhovar. Bak skodde han förra veckan.
Det bästa e att Carro kanske kommer till stallet idag och hälsar på!!! JAAAAAA 😀 Jag är mega glad!
Aja, Dagen i helhet kommer spenderas mest i stallet idag då. Hoppas de inte kommer börja regna. Fast nu gör de ju inte något längre när vi har ridhus på gården.

img158
min kärlek, mitt hjärta, mitt hopp, mitt allt!

god morgon!

Igår kväll åkte jag och träffa en person. träffade några andra på vägen. Sedan åkte jag hem och segade. drog på mig mjukisar,linne och la mig i sängen och verkligen segade! Kollade lite på Bröllopsfixaren. hade nästan missat hela + missade slutet eftersom jag slocknade. Hade en hel del sms om "vart fan e du?"  "lever du?" "svara då" osv. men förlåt kära vänner. jag sov!
Vaknade imorse runt 09.00 och var helt chockad. Fan va länge jag sovit! Men gud så skönt.

Nu är jag iallafall utvilad och redo för nya tag!


Ridsport, svårare och hårdare än du tror!

Gillar du hästar, djur eller en helt underbar historia borde du se filmen: Mannen som kunde tala med hästar.
Den kommer kl 13.45 på tv 4 idag.
Handling:
Annie förstår att dotterns fysiska och psykiska tillfrisknande efter en otäck ridolycka är starkt sammankopplat till flickans älskade häst Pilgrim. De beger sig alla tre till Montana för att besöka Tom Booker, en s k hästviskare som sägs kunna kommunicera mentalt med hästar. Det blir ett besök som förändrar deras liv…

Hon är alltså med i en enormt hemsk olycka. Men trots alla men så ger hon inte upp och vill förverkliga sin dröm. Detta är livet för oss som håller på med hästar! Jag som själv gått omkull och hamnat på sjukhus, åkt in i väggen, ramlat av hundra gånger och skadat mig skulle ALDRIG ge upp hästarna! Skulle jag bli handikappad skulle jag satsa på handikapps ridning! Jag och många trogna hästtjejer ger inte upp. Och snälla, förstå ni som tycker att häst och ridsport är fjantigt. Kan du själv klara av ett djur på över 500 kg, med egen vilja? Tro inte att de e så lätt. Du måste komma överens med hästen, Både psykiskt och fyskiskt. Du måste få makten över hästen och få den att lita på dig. Annars kommer du aldrig klara det. Och de e way mycket svårare än sparka på nån jävla boll!


God Morgon!

Igår vart, ja. lite rolig. Fick även tusen sms och samtal under natten. Såg att jag lyckats svara,men vet ej vad jag sagt då jag måste ha pratat i sömnen!
Pappa väckte mig imorse klockan 6 och började tjata om att hästarna väntar. Jaja. Drog täcket över huvudet och trodde jag skulle behöva dö!
Fick palla mig upp och drog på mig stallkläderna.
Kom till stallet och fodrade och släppte ut hästarna. Gick sedan ner till sommarbetet och hämtade Hero. Fixade med honom och sedan red jag lite. Han fick hoppa över en vattenmatta för första gången i sitt liv idag. Och gud vad han var rädd! Hna vägrade 2 gånger tills jag sedan röt till och hästen hoppade. Efter det var han dock väldigt nervig och nervös. Det var apa-läskigt tyckte han!

Kom nyss hem. Så 7 timmar i stallet från imorse är väl toppen? Jennie somnade i bilen, så trött var hon!
Bjuder på en bild när jag hoppade ett vanligt hinder idag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kan man få böter utav att cykla full?

Hhaha,kvällen har vart rätt klockers. jag har bestigit berg,vurpat,kissat offentligt och ej fått böta, kan man få böter utav att köra cykel full? I hope not! Jga fick inte det iallafall och de e jag klad för!
Nu ska jag slaggelilagga lite, ska upp om ett par timmar och mr.hund väntar på mig att jag ska gå och lägga mig.
imorogn blir det morgonfodring och jag ghoppas de går lugnt till.
e även arg på en viss person.men vet du vad? I DON’T GIVE A FUCK (!!) LÄNGRE!

Vad händer imorgon då gott folk?
soov sött! puss puss


Vakna,iväg, hem,iväg igen

Ja, min dag är rätt proppfull och stressad. Kom nyss hem från att ha vart ute och shoppat med mamma.
nu ska jag iväg igen och till stallet. Ska betala stallhyran och kolla att skithästen lever.
Efter det ska jag hem igen och sedan kanske träffa två klasskompisar från högstadiet!
Får se får se.
Bloggar nog senare om jag hinner


Lugn kväll

Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen. Glömde bort alla bekymmer för några timmar. Så himla skönt och befriande att vara där. Träffade även på lite roliga människor i stallet idag.

Ikväll är jag inte på humör så jag stannar hemma och tar det lugnt idag igen.
Smekmånaden kommer ikväll så får nog kolla på den. det var ett tag sen.


Kväll med tjejerna!

Igår på kvällen laddade jag, veronica och jennie upp med massa gott och satt och kollade på filmer och sex and the city, medans andra trodde att jag var ute och festa, men vet du vad? det gör jag inte hela tiden!
Vi hade en skön hemma kväll med mycket skitsnack och skoj. Precis sådanna kvällar som man ska ha. Kollade på matchen gjorde vi också. Och det är väldigt ovanligt för mig!

Åh snart har en månad gått utav sommarlovet och jag ska börja planera. Nu tänker jag inte sitta här längre och vänta.
Veronica sov här och vi avslutade kvällen med att ligga och snacka en massa skit innan vi båda somnade.